Gröt no more

Idag har jag riktigt mycket mat-ångest och känner mig tjock.
Igår kände jag mig rätt smal. Men inte idag då tydligen. Kan ju ha något att göra med att jag åt två stycken kakor igår samt en riktig middag dvs en normalstor portion köttfärssås och en liten skiva bröd till. Jag kan helt enkelt inte äta en normal måltid utan att känna mig som ett monster!! Jaja. håller mig till 2 "mål mat" per dag... dvs ett "mål" vid lunchtid och ett vid 7-tiden och inget småätande under dagen. det funkar rätt ok....tror inte jag går upp i vikt alls men det går inte så snabbt neråt heller eftersom jag inte tränar ngt alls.
Har iaf brutit frukostrutinen helt...det funkade inte med gröten längre. trodde aldrig jag skulle bryta min älskade grötfrukost rutin!! Men efter att ha ätit samma frukost i typ 4 år tröttnar man väl. Haha! Känns iaf som jag kan skippa middag och så vidare helt mycket enklare när jag vet att jag ätit en ordentlig frukost.
Idag såg den ut såhär tillexempel:
1 ägg
1 knäckemacka med avocado + 1 liten skiva rågbröd med keso
Det tycker jag känns enormt mycket men om man ska försöka se normalt på det är det väl inte så mycket ändå. Håller mig riktigt mätt på detta resten av dagen!
Jag måste ju gå ner i vikt om jag äter detta till frukost + sallad till middag? Har fortf inte vägt mig......HAR GROV ÅNGEST!! ser att jag blivit smalare på överkroppen men har fortfarande SJUKT STORA LÅR vilket stör mig enormt. byxorna sitter inte som de ska än.
Ska göra iordning min salladsmiddag och äta på jobbet. Brukar bli ett halvt äpple som "godis" efter middagen.

En fråga till ni riktigt luttrade kaloriräknare! Help me with this!! Hur mycket kan en stor portion sallad innehålla? Med isbergssallat, gurka, tomat, rödlök?

En hälsning från graven

När man ser det här undrar man vafan man håller på med....
men säger vi inte till oss själva hela tiden att, sådär långt kommer vi aldrig gå?
men jag är rädd, rädd att jag aldrig kommer kunna se mig själv som jag verkligen är, och gå sådär långt. inte ens på 47 kilo till mina 175 cm såg jag att jag var smal.
Hur ska man gå tillväga? Jag tror att jag ska sätta upp en gräns på 50 kilo. Och hålla mig till den. kanske kommer jag fortfarande känna mig fet men då får det väl vara så.....
5 kg´s to go...

Sötmandel och snygg tjej


Visste ni att en mandel innehåller 30 KALORIER????
Ok, jag håller på min ökade "fettdiet" men att jag precis tryckte i mig 7 mandlar, är inte helt okej.

Förutom dessa mandlar åt jag ett kokt ägg till frukost. jag börjar verkligen bli smalare nu...hoppas kontrollen håller i sig så bra som den gjort. igår åt jag bara lite sallad och en halv quornfilé till middag. Ok, åt en halv banan sen också men det är ok tycker jag.

Hur går det med maten för er? Blir ni extra sporrade av att det är sommar snart?
Konstigt nog blir jag inte det. det är nog för att jag vantrivs på stranden / i lite kläder i vilket fall. Gömmer mig ändå i stora t-shirtar på sommaren och är jag på stranden behåller jag shortsen på för HATAR fettet man kan klämma mellan låren om ni fattar vad jag menar? där längst upp.
Märker förresten viss skillnad i min viktnedgång nu / förra gången jag försökte gå ner såhär mkt i vikt. Då tränade jag regelbundet och rätt mkt, vilket gjorde att jag kände mig mycket smalare. Nu tränar jag i princip inget. orkar helt enkelt inte / är för deppig. Så visst, jag går ner i vikt men huden blir liksom "slappare"
NO LIKEY!
Ska försöka skärpa mig gällande träningen.
<3

Knäskålar

Sådär såg mina ben ut för ett år sen. jaja. getting there.

Dagens mat

FRUKOST
1 knäckemacka 1/2 avokado
3 jordgubbar
kaffe

LUNCH
kaffe

MIDDAG
nudlar och räkor
1/2 bit cheesecake


alldeles för mycket. alldeles, alldeles för mycket. men så har jag tränat också...orkar inte räkna ut intag/förbränning blir bara deppig.
Hade en gammal kofta på mig idag och la märke till hur mycket lösare den satt förra sommaren. nu får jag sluta deppa och peppa istället!! hade behövt väga mig för att få se svart på vitt var jag ligger. men jag vågar inte....

ni <3





Panik

Har panik över vad jag har satt i mig idag.
Jag blir galen av det här!
Snälla ni, säg ärligt vad ni tänker när ni ser den här menyn:

1/2 ägg
1/3 banan 1/3 äpple 1/2 dl hallon 1/2 dl sojamjölk
1,5 hg naturgodis
1 grönt äpple
Tacostillbehör (sallad, gurka, tomat, majs, salsasås) 1 msk köttfärs 1/2 tortillabröd


Jag fick panik över allt jag ätit.....och vad tror ni jag gör då? Tar 4 rutor choklad och en kaka. FAN!!!!!!!!!!!!!!!!
JAG VILLE INTE ENS ÄTA DET DÄR JÄVLA SOCKRET
. Är så sjukt besviken på mig själv- hade redan ätit som en ko redan som det var, känns det som. pallar inte.





Angående fett!!!

Jag tänkte skriva ett inlägg ang. fett pågrund av en ny metod som jag ska testa nu.

Fett är livsviktigt för huden, kroppen och alla organ vi har. men eftersom jag och många som läser min blogg har anorexia så är vi livrädda för fett eller hur? haha. därför utesluter vi gärna olja när vi steker, på sallader, nötter, ja allt med fett i i princip.

Men socker, en annan grej vi är rädda för, är så mycket värre! Förutom massor utav kalorier så tillför det ju faktiskt ingenting till vår kropp. Jag har upptäckt att jag har fallit in i yoghurtfällan! och lightproduktsfällan. jag ska byta metod.

istället för att äta en skål med miniyoghurt ska jag nu exempelvis äta ett par nötter. Istället för min gröt på morgonen ska jag äta ett kokt ägg. lite low carb high fat, fast utan kött. jag tror detta kommer hjälpa min ämnesomsättning också så jag får skita mer, det blir ju helt torrt där inne av alla fibrer jag sätter i mig, som gröt och linfrön och psyllium och allt möjligt. och alla grova brödskivor.

Så tillexempel. frukost 1 ägg
mellanmål 4 mandlar
lunch sallad med linfröolja/olivolja på och lite valnötter
middag lax och sallad


det kommer bli svårare för att det är en mindre mängd mat jag äter. äter man gröt kan man ju äta rätt mycket portionsmässigt men äter man mandlar kan man ju bara ta ett par st för de är så mkt kalorier i. men detta är bra för mig, det kommer att pröva mitt "hetsbegär" att jag liksom måste äta en viss mängd mat, eller jag TROR att jag måste äta en viss mängd mat för att bli mätt/klara mig. det ser ju bättre ut att äta en portion gröt till frukost än bara 1 fjuttigt ägg eller några mandlar. men slår man ut det kalorimässigt kan det ju komma upp på samma nivå, om ni förstår hur jag menar?

mer omega 3 fetter och sånt! nu blev detta inlägg lite rörigt men....det jag vill få fram är MINDRE SOCKER MER FETT = BÄTTRE ÄMNESOMSÄTTNING och ett mer "väloljat" inre hehe.





Ny i anorexiaklanen

Såg Eurovision semin ikväll och JESUS vad smal hon tysklands vinnare förr förra året Lena har blivit??
ni vet hon som sjöng den "love oh love" blabla.
Kolla själva!
Före
Efter:
Ok, inte sjukligt smal men absoluuut smalare och hon såg ännu smalare ut ikväll på tv än på denna bilden. Man såg det tydligast på handlederna/armarna och midjan som var skitsmal. Ännu ett exempel på att en person kan bli så mycket snyggare av att gå ner i vikt....hon är ju t-o-m vacker nu vilket jag inte riktigt kan säga att jag tyckte innan. Sjuka jag!!


Sommar té och bajs

Nu börjar det bli sommar! så himla skööönt. sitter med en kopp té. dålig matdag idag men orkar inte ha ångest över det. Har tagit några Atarax och hoppas att min ångest ska lägga sig så jag kan somna in gott.
Dock är magen igång bra, haha förlåt vissa kanske tycker detta är jätteäckligt men det här med att gå på toa är inget självklart för en anorektiker. förbränningen blir helt störd eftersom man äter så lite så stannar den av och då kan man bli förstoppad och jävlig i magen. Men antar att den, eftersom jag ätit lite mer dessa sista dagar, kommit igång och det är ju bra. det betyder att förbränningen är igång! så när jag äter mindre imorgon t.ex. så förbränns det iaf hyfsat snabbt.
Hatar förresten uttrycket "BEACH 2...." alltså nu typ "kom i form inför BEACH 2012. Man ba ok så det är ok att vara en fetknopp och skita i hälsan resten av året bara för att kunna vara smal på stranden? Jag kan nästan tycka bättre om att vara smal på vintern då man får gömma sig i stora tröjor. Kommer ändå aldrig trivas på stranden i minimala bikinisar hur smal jag än blir.
Puss på er och hoppas att allt går bra med maten!

Önskar så mycket


Önskar jag kunde vara så mkt mer personlig i bloggen, men att leva med en ätstörning är så himla svårt och hysch pyschigt och hemligt och pinsamt. jag vågar inte! tänk så läser någon vän till mig bloggen och börjar fatta att det är jag?

Jag börjar tro att jag inte bara är ätstörd utan störd. typ add, adhd, bipolär eller ngt sånt. Jag känner mig så himla olika från dag till dag, kan vara så jävla deprimerad så jag bara gråter konstant en hel kväll. sen nästa dag känner jag mig fylld av energi, kan träna hur mkt som helst och inte äta någonting, sen nästa dag är det inte alls så. Någon som känner igen sig? jag vet inte hur man ska göra om man misstänker att man har någon psykisk sjukdom. det är ju jättepinsamt att ta kontakt med vården? plus att då skriver de väl i något jävla register att man är ett nutcase och sen får man inga jobb.
Min livssituation är så himla kaotisk....jag märker hur jag upprepar dåliga mönster hela tiden, sabbar för mig själv. vissa dagar känns det som jag har social fobi...jag väljer kläder i 2 timmar på morgonen och ser ett monster i spegeln. sen nästa dag kan jag känna mig skitsnygg, smal, etc. men de går upp o ner hela tiden...så himla jobbigt!! Vill bara vara GLAD OCH NORMAL. Jag ser på alla andra i min ålder som lyckas med sin karriär, och verkar så himla lyckliga. är alla det eller är det bara ett skal precis som det skalet jag visar upp utåt för folk?
Folk ser mig nog som en glad, sprallig tjej men här inne är jag så himla ledsen. det går inte en dag utan melankoli, djupa känslor av meningslöshet.
Dagens matintag kan vi nu roa oss med jag ska sluta tjata om alla mina problem jämt.

Frukost: ett halv knäckebröd och ett glas hallonjuice
Lunch: Ett halvt glas smoothie med banan o hallon
Middag: Sallad
"Snacks": Mannagrynsgröt och ett knäckebröd, 1/2 apelsin
Det mesta jag ätit på ett bra tag. Men är väl bra för att inte försätta kroppen i svältläge, eller nåt.
Har känt mig hyffsat smal idag. ryggraden börjar kännas mer och mer. bra det.


!!!

HJÄLP?! -->   http://www.aftonbladet.se/halsa/article14834827.ab

Anoreximonstret här!

Jag har varit lite frånvarande här på bloggen och det är himla tråkigt men har inte haft så mycket att skriva om. det känns som om det har gått så himla dåligt med allt i livet och särskilt mitt mål att gå ner i vikt....men så vägde jag mig då igår på en jätteskranglig våg som jag inte vet om jag kan lita på, men kan jag det så har jag gått ner 5 kilo!



För, mina vänner, jag skäms att säga detta men jag tror jag har ljugit lite. Min "startvikt" i början av mars var nog närmre 60 kilo, tror jag skrev 59 eller 58 eller något sånt men jag klarade inte av att se siffrorna 60 skrivna. fyfan. Nu väger jag alltså 55 kilo!! Så det får jag väl ändå vara stolt över. Nu är det 5 mer to go innan slutet av juni, tror ni jag klarar det??

Min aptit är iaf helt borta nu. jag äter väldigt lite varje dag, inte för att jag är hungrig men för att inte bli så jävla trött. idag t.ex en halv dl yogurt till frukost, ett äpple till lunch, och en halv laxfile till middag. har tagit en paus med kaloriräknarappen också för den började göra mig galen! Blev helt psykad när den inte funkade ibland och jag inte kunde lägga in exakt allt jag åt. haha en natt låg jag vaken för att jag var så irriterad, skulle lägga in middagen och så laggade appen som fan och jag blev så JÄVLA ARG. anoreximonstret.

Ska läsa alla inlägg jag missat senaste dagarna imorgon ! Och ska även skriva mer imorgon men nu är jag så himla trött. Kram på er alla!

....

Två riktigt dåliga dagar. inget mer att säga. deprimerad, fet, etc.
Imorgon är det måndag. gillar måndagar. då kan man ljuga för sig själv ännu en gång att den här veckan ska bli bättre än den förra.

Träning på G!

Vilka är ni allihop?
Som läser min blogg. Jag tycker jag är urdålig på att svara på kommentarer men ändå har jag ungefär 50 unika besökare om dagen.

Tänkte iaf för nya (och gamla) läsare presentera mig själv lite mer.
Namn: Amanda
Ålder: 20 någonting
Ögonfärg: brun
Hårfärg: tja...ljusbrun/smutsblond? lite halvdassig
Skostorlek: 38
Favoritmat: Spagetti och köttfärssås med mycket ketchup / Sushi / Pizza....oj farligt att gå igång här
Hat-mat: Korv, fy o usch o blä!
Dricker helst: Cola zero eller kaffe
Favoritgodis: Lakrits!
Bloggar jag läser: mydearestdarling.blogg.se, wannathinlife.blogg.se, themana.blogg.se, truthbetoold.blogg,se dessies.se (haha piinsamt), kissies.se (...), och massa massa andra. Ska bli bättre på att länka här i högerspalten.

Nu ska jag iväg o träna, idag har varit en helt ok dag! Hoppas det fortsätter såhär!


Vasst, mjukt, fett och hårt

Vaken, läser bloggar, gråter....
känner mig så jävla dålig, alla andra är ju så duktiga och äter typ ingenting om dagarna. Jag var stark ända tills efter soppmiddagen....var helt svag så åt 3 frukter på jobbet.
sen kom jag hem och åt 1 skiva rågbröd med minikeso och 0.5 dl mjölk med 15 gram musli samt 0.5 dl proviva.

Jag vet att detta inte är mycket för en normal människa men jag känner det som jag har hetsätit...mår så fruktansvärt dåligt. Har sänkt mitt dagliga kaloriintag till 600....är för fet och lat för att träna, annars hade jag väl varit på min målvikt för längesen.

Jag vill inte tänka på mat 24 timmar om dygnet..,
fast på ett sätt känns det som en trygghet. Allt annat i mitt liv är så jävla kaosigt och dåligt, så blir nästan glad när jag tänker på att jag iaf har kontrollen över min kropp. låter helvrickat eller hur?

Och nej mina cravings efter jordnötssmörsmackorna och varm choklad har INTE försvunnit...ska fortfarande unna mig dem när jag nått 50 kilo!!! haha


Tom i bollen

Hej och tack för tipsen på förra inlägget ang. min slappa hud haha! <3
Är inne i en rätt inspirationslös svacka atm och ursäktar för lite halvtrist bloggande.
Idag har jag brytit normen och ätit havregrynsgröt till frukost, halv portion 60 kcal + mjölk o bär 40 kcal. Sen åt jag faktiskt en toast till det så 110 på den. 210 till frukost totalt. Det betyder att jag har 300 kvar för middagen (soppa med keso, kanske till och med blir mindre då) eftersom jag bestämt mig att ligga under 600 kcal om dagen hela veckan.
Har dessutom powerwalkat bort 270 kcal idag sen blir det mer eftersom jag ska cykla till o från jobbet, som jag förresten ska vara på snart så har ej mer tid att sitta här nu.
Förresten fick jag ett riktigt infall att jag ville väga mig igår. Jag såg mina feta lår i en glasruta och ändrade mig....kommer bryta ihop totalt om vågen visar samma som förr. Men det kan den ju inte göra enligt Myfitness pal appen?? Ahh. Borde kanske bara få det överstökat.
Känner mig helt tom och trött och ledsen. Ska läsa alla inlägg på era bloggar så fort jag kommer hem inatt. Men vi hörs. puss på er.




Ingen frukost, ingen lunch, bara likgiltighet


Tack för fina kommentaren på mitt förra inlägg, "vinge"!
Det betyder så mycket. Man är så ensam i sin smärta när det gäller ätstörningar, så när man får fina kommentarer så värmer det.
Hade en sömnlös natt med ångest och tankar av alla de slag. jag har ingen aptit alls längre, jag bryr mig inte om någonting. Vaknade, drack en kopp kaffe. Hade familjemiddag senare och åt då en minimal bit ugnspannkaka, jag skulle tippa att den högst gick på 100 kcal? Plus sallad till det. Så 150 kanske. Och sen en apelsin för en stund sedan +60 kcal. Så +210 kcal in idag, och -349 ut för powerwalk.

- 139.
Borde väl vara nöjd eller glad men känner ingenting alls, bara tomhet och ledsamhet
Har någon av er förresten problem med gropig hud? Eller liksom slapp hud. Fyfan vad äckligt det låter. Men jag gick ju upp från 50 kilo till nästan 60 på ett halvår, och huden töjde väl ut sig eller något.
Smörjer in mig med diverse krämer och tränar ju / äter nyttigt men inget verkar hjälpa.
Går detta bort?? Äcklas av mig själv.

Släppa taget

Hur ska man släppa taget kring någon man fortfarande älskar?
Om jag bara blir vacker och smal så tar du tillbaks mig....
Det enda som snurrar i huvudet just nu är att jag måste bli tunn, perfekt, vacker, så du älskar mig igen.


Idag har jag ätit:
* En skål med gröt, bär, psylliumfrö o linfrö och 10 ml mjölk - 100 kcal
* Ett kokt ägg - 65 kcal
* En skiva toast med minikeso och gurka - 150 kcal
* Linsgryta med en halv skiva bröd - 250+100 kcal
* Ett äpple - 50 kcal
Totalt
715 kcal

Allt utan att ens vara hungrig. Så onödigt??







Tillbaks!

Hej hej nu är jag tillbaks från landet. tjock o go.
haha nejdå, men jo det har blivit lite för mycket go fika vill jag lova. Men idag har jag inte varit hungrig alls, ätit lite müsli och quornbitar och ett äpple. Jag tror den här veckan kommer bli sjukt bra för oss alla!! Jag ska även se till att hitta en våg så vi får se om det jag gör ger något resultat....

Bloggar mer imorgon när tid kraft och inspiration finns! PUSS!


JÄVLA APELSINJÄVEL

Har fått dille på apelsiner!!
Äter dem istället för godis, och imorse när jag vaknade var jag inte alls sugen på gröt, var inte hungrig. Men vid 1 tiden åt jag iallafall en apelsin till "frukost". Det skulle jag fan inte ha gjort. Sen drack jag kaffe...fortf inte hungrig. Gjorde en grönsaksgryta att äta innan jobbet, fortf inte hungrig. MEN ÅT IAF??? Jävla idiot. Jag tror att jag gör detta för att jag VET att jag kommer äta något mer under dagen och att det då är lika bra att "göra bort det". förstår ni hur jag menar? Någon som har samma problem?



Jag skulle ju klarat mig utan någonting alls idag egentligen. HUr som helst, sen fortsatte det. tog en knäckemacka till maten, sen köpte jag lösgodis, åh herregud ÅNGEST!! Men kanske 5 bitar totalt. och en cola zero. jaha, slutar det där då? NEJ i köket på jobbet stod KAKBURKEN , åt 3 havreflarn. GOD DAMN IT! Sen kom jag hem och åt en skål med flingor. Nöjd? Nej, men ingen idé att gräma sig. Vi kör igen imorgon.

Jag försöker tänka att det, i en normal människas perspektiv, inte är mycket mat totalt, och att detta kan öka min förbränning inför morgondagen.

Puss alla fina! Åker till mitt lantställe i helgen och kommer därför uppdatera om jag får tillfälle, men möjligtvis inte alls. Då ses vi på söndag!
<3

SKINNY LOOOOVE

Är riktigt sugen på att väga mig nu....när jag uppdaterar min matdagbok på My fitness pal appen så står det ju fortf att jag kommer väga 53/52/49 kilo om 5 veckor om jag fortsätter äta såhär, men har ju ändå haft den i typ 3 veckor så borde ha gått ner en hel del?? Fan alltså.....men känns asbra nu, maten går jättebra, jag har typ ingen aptit längre och mina nyckelben har blivit bra mycket mer synliga plus att jag minskat ngt hål i bältet. Yeeey!! 50 kilo, here i come!

Nu kämpar vi på! Att vara tunn som luft är den bästa känslan som finns...
...glipan i jeanslinningen...höftbenen som sticker ut när man ligger ner, sylvassa...revbenen när man ligger på sidan, bröstbenen som avtecknas i solen, låren som går att hålla kring, ryggraden när man böjer sig fram....
........






Rösterna i huvudet


Idag har jag sett mig i spegeln säkert 30 gånger.
gått in och ut från toaletten, lyft på tröjan och klämt mig på magfettet, känt på fettet på låren. gått ut på promenad, träffat vänner, varit på födelsedagsfika och tagit små bitar tårta och ätit utan att tänka o må dåligt. sen har jag sett mig i spegeln och känt mig smal. har inte benen krympt rätt mycket? sitter inte jeansen mycket lösare nu? sen har jag fått ryck och gjort 50 situps på badrumsgolvet, känt mig oövervinnerlig och stark. gått ut på ännu en promenad. Känt mig så o-hungrig man kan bli, men ändå tagit en macka för att någon jävla röst i huvudet tvingat mig. Såna här dagar känner jag mig helt störd och sjuk i huvudet.

vad är det för fel på mig?
kommer jag någonsin kunna se MIG SJÄLV i spegeln eller är hela jag bara något jävla monster som ändrar form och skepnad för varje gång jag ser mig själv? Hur fan ser jag ut på riktigt, hur ser andra mig??

Är jag tjock eller smal ? Är jag hungrig eller mätt?



Äter jag groteskt mycket eller groteskt lite ?? Jag orkar inte, jag vill bara få må bra och vara glad. men jag är inte glad för i mitt huvud är det kaos.


Lite hat

Mina matinlägg börjar bli mer o mer frekventa! Kanske ska ge dem en egen kategori. Nä men det funkar riktigt bra för samtidigt som jag är sugen ser jag liksom kilona som skulle sätta sig på mig om jag hade ätit det. Så det blir nog ett återkommande moment i mina svaga matsugsstunder, hehe. Nåväl. Gårdagens kalorier blev....tyvärr fler än planerat eftersom det var valborg = alkohol = KALORIER. Öl och sådant. Runt 1400 skulle jag tippa. Anyhow idag ligger jag än så länge på 100 och det är ju bra.

Var inne på fina wannathinlife's blogg och såg bilden på tjockis-blondinbellas nya tidningsomslag.
Det här anser jag om blondinbella:
Hon är en tröstätare som är för lat för att banta och därför försöker tvinga på andra hennes kroppsideal som är lika med FETMA ÄR OK. Alltså seriöst, Blondinbella käkar ute på resturang VARJE dag, trycker i sig choklad (förmodligen tröstätande för att fylla det tomma hålet inne i den lilla vilsna själen), och försvarar detta med att man ska älska sin kropp??? Det är MATMISSBRUK hon håller på med, inget jävla hälsosamt liv. Hälsosam var hon när hon tränade o tog hand om sin kropp och åt nyttig mat. Nu har hon lagt på sig kanske 20 kilo och pallar inte bli av med dem kilona. Hennes kropp är INTE snygg enligt mig.  Det finns människor med tjock benstomme, dålig ämnesomsättning i grunden och som helt enkelt inte är byggda smala. Det är inte dessa människor jag talar om, utan såna som blondinbella, tjockisar med dålig självdisciplin, och de äcklar mig.

vad ser hälsosammast ut?

Struggling

FUCKING HATE YOU

RSS 2.0