Angående fett!!!

Jag tänkte skriva ett inlägg ang. fett pågrund av en ny metod som jag ska testa nu.

Fett är livsviktigt för huden, kroppen och alla organ vi har. men eftersom jag och många som läser min blogg har anorexia så är vi livrädda för fett eller hur? haha. därför utesluter vi gärna olja när vi steker, på sallader, nötter, ja allt med fett i i princip.

Men socker, en annan grej vi är rädda för, är så mycket värre! Förutom massor utav kalorier så tillför det ju faktiskt ingenting till vår kropp. Jag har upptäckt att jag har fallit in i yoghurtfällan! och lightproduktsfällan. jag ska byta metod.

istället för att äta en skål med miniyoghurt ska jag nu exempelvis äta ett par nötter. Istället för min gröt på morgonen ska jag äta ett kokt ägg. lite low carb high fat, fast utan kött. jag tror detta kommer hjälpa min ämnesomsättning också så jag får skita mer, det blir ju helt torrt där inne av alla fibrer jag sätter i mig, som gröt och linfrön och psyllium och allt möjligt. och alla grova brödskivor.

Så tillexempel. frukost 1 ägg
mellanmål 4 mandlar
lunch sallad med linfröolja/olivolja på och lite valnötter
middag lax och sallad


det kommer bli svårare för att det är en mindre mängd mat jag äter. äter man gröt kan man ju äta rätt mycket portionsmässigt men äter man mandlar kan man ju bara ta ett par st för de är så mkt kalorier i. men detta är bra för mig, det kommer att pröva mitt "hetsbegär" att jag liksom måste äta en viss mängd mat, eller jag TROR att jag måste äta en viss mängd mat för att bli mätt/klara mig. det ser ju bättre ut att äta en portion gröt till frukost än bara 1 fjuttigt ägg eller några mandlar. men slår man ut det kalorimässigt kan det ju komma upp på samma nivå, om ni förstår hur jag menar?

mer omega 3 fetter och sånt! nu blev detta inlägg lite rörigt men....det jag vill få fram är MINDRE SOCKER MER FETT = BÄTTRE ÄMNESOMSÄTTNING och ett mer "väloljat" inre hehe.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0