lycklig!

Vet ni varför? JO för att jag varit på restaurang, ätit gott, njutit av det och inte hetsat!!

IOFS...om man ska räkna kalorier...så ligger jag nog på 2000 idag med. Men just idag bryr jag mig inte! Magpöset har lagt sig och höftbenen börjar skymta igen. och jag känner att jag är på rätt väg! För att jag har kunnat nöja mig. inte vid sista tuggan på middagen redan börjat planera inför hetsätningen när alla gått och jag är ensam. Sitter faktiskt ensam just nu, har avslutat en kopp varm choklad och är redo att gå o lägga mig. Imorgon blir det powerwalk och sallad, nyttiga detox dagen! haha.. ha-ha..

happ.

Medioker dag. ingen träning = ångest

GRÖT=300 kalorier
MIDDAG=700 kalorier
ALKOHOL=fett dålig koll på vad alkohol innehåller...500 kalorier för det jag druckit? fair enough
MER MAT=700 kalorier....
2100 kalorier

MYCKET ILLA. känner mig dock smalare av någon anledning....har iallafall inte hetsätit även om pastan var i grövsta laget. en portion är 30 g, men det säger mig ingenting??

NYA TAG!

Tror inte min blogg har särskilt många läsare, men jag skriver främst för mig själv. Sen vore det ju kul om man fick någon kommentar då och då! hehe. go go go

NU SKA JAG BERÄTTA.Jag hetsåt som fan igår? Efter gymmet köpte jag mig en sallad och ba mmm va nyttig jag är (trots att jag hällt på 4 slevar sås på denna fräschhha grönsallad). Sen åt jag ett äpple. Sen kom jag hem. Japp, sen kom jag hem....och jag är RÄDD för att komma hem. för där flippar jag ur?? Jag gjorde pasta tomatsås och åt en hel limpa bröd med vidriga grejer på typ smörklumpar och honung? Som jag inte ens gillar. Snälla förklara fenomenet med att man äter sånt man inte gillar och hetsar sönder på äcklig mat. så jäävla ovärt!!!!!!!!!!

Så idag. vaknar jag och är så trött så jag vill dö. äter gröt till frukost 200 kalorier. Och sen? Jag är på jobbet, och sen går jag till gymmet. Körde -370 kalorier på cross/löpbandet plus styrka på detta en halvtimme. OCH HAR INTE ÄTIT MIDDAG. och är inte hungrig. jag vågar knappt skriva det, det är fantastiskt. kontrollen, har den kommit tillbaks? snälla gode gud gör så jag inte hetsar imorgon.......

alltså idag: -200 kalorier. minst. TJOHO!!


Inte OK.

Den här helgen har inte varit OK i matväg. Jag hetsade igår när jag kom hem från krogen.....
Det blev 4 portioner ris, 2 stekta ägg, 3 skålar chokladflingor, 1 skål müsli, 2 mackor med nutella, 1 paket juice, 1 baguett., etc....ååhhhh. upp och gymma efter att ha sovit 4 timmar...hann bara med crossen halvtimme men iaf kändes lugnare efteråt. Sen kom jag hem och åt lunch trots att jag typ var mätt från dagen innan, omelett....och middag ute med 2 glas vin. och gröt när jag kom hem. och varm choklad. ser ni hur svårt det är för mig att upprätthålla någon sånär disciplin? någon som har tips på hur man kontrollerar sina tankar och sitt sug och inte flippar ur? blir så ledsen och trött på att det aldrig vänder.

Kroppsuppfattning

Det här med kroppsuppfattning, så svårt det är för mig. Jag kunde inte se när jag var "mullig" och inte heller när jag var alldeles för smal. Därför blir det ju uppenbarligen även svårt att se när jag ligger på normalvikt. Det är otroligt frustrerande. Ena sekunden känner jag mig smal och fin och nästa som en tjock hemsk padda. Det som stör mig mest nu när jag gått upp så pass mycket i vikt är ansiktsformen, som enligt mig blivit plufsig och rund. Och magen förstås som spänner ut och revbenen som inte syns alls. Det enda sättet för mig att VETA att jag är smal är när jag ligger på runt 51-52 kilo, för det är då jag fått höra från andra att jag är supersmal...ja detta är väl det värsta. Att jag fått mycket komplimanger från folk som tycker att det "lyser" om mig..detta förmodligen för att jag mår bra när jag är i kontroll över min kropp och lyckas hålla nere vikten. Det är ju rätt hemskt men ja....så nu strävar jag alltså efter att hålla allt som heter hetsätning borta och komma ner på den här vikten igen.

Tränat en liten stund idag, väldigt lugnt dock. 257 kalorier bort skulle jag väl tippa. Och dagens intag än så länge: 2 morötter och 2 koppar kaffe. 50 kalorier? Men sen är det ju middag med vänner ikväll igen...överväger att ställa in men är samtidigt rädd för att vara ensam hemma för då blir det väl att tömma kylskåpet liksom.


UPDATE: AAAHHH shit gjorde en dålig grej...gick in på ett ÄS-forum jag var med i under min svåraste "anorexi"period där jag postat bilder och fick en sjuk sjuk sjuklig ÅNGEST. varför har jag flippat ur som jag gjort??? hur kunde jag låta det gå så långt?? Låta kilona lägga sig tillrätta igen? FAN FAN FAN

IDAG

Har känts helt ok. Jag åt ingen frukost, konstigt nog. Gör alltid det, men var inte hungrig? Kan ha att göra med allt jag åt innan sängdags iofs men... Åt ju vid 3 tiden ett ägg och en tomat innan jag stack och tränade. Crosstrainer+löpning minst 350 kalorier, sen en stunds styrketräning och så ett styrkepass på det. Plus att jag promenerat en jävla massa....


Allt detta för att jag skulle iväg på middag ikväll. Och ja, det åts en hel del. Hur mycket kalorier är det i pasta carbonara? En jävla massa kan jag tänka mig. Men låt säga minst 800 kalorier för maten och så efterrätt på det, 4-500 kalorier. Så 1300 kalorier...+ de 170 jag åt innan. 1470 kalorier, för mycket om jag vill minska i vikt trots träning. Hursomhelst har idag varit en helt ok kontrollerad dag trots brakmiddagen.

Kämpar dock just nu med att ej gå upp och tömma kylskåpet. Sjukt med tanke på att jag egentligen är mätt, jag VET att jag är mätt, men det är som att när suget sätter in så går det att trycka i sig hur mkt som helst iaf. Det är så sjukt???

Fakta kring mig och min ätstörning

Jag har haft ätstörningar så länge jag kan minnas. Det började i 10-årsåldern när en släktmedlem antydde att jag var tjock, vilket jag absolut inte var. Lite mullig, kraftig kanske, men absolut inte tjock. Sedan jag var liten har jag alltid tröstat mig med mat, och har alltid haft svårt att säga nej när det bjudits på mat sötsaker osv. Har alltid ätit mig "för mätt", ni vet sådär tills man känner hur magen spänner? Ett barn med god aptit. Jag blir tårögd när jag tänker på hur länge jag har burit och närt denna sjukdom, som jag undviker att lägga i något av facken "anorexi" eller "bulimi", för det känns otroligt komplicerat att göra detta när det för mig snarare alltid handlat om fixering vid mat. Ibland har jag underätit, ibland överätit, ibland har jag varit fixerad vid "sund" och nyttig mat, ibland inte alls. Det är svårt det där, att sätta etikett på problemet. Men ätstörning tycker jag är en definition som spänner rätt bra kring det jag vill försöka förmedla att jag haft och fortfarande har.
Mitt BMI har legat på under 16, medan det nu banat sig uppåt och uppåt sedan jag för ett tag sedan gått mer åt "bulimi"-hållet. I ett flertal månader har jag överätit något extremt, kan inte minnas en dag med "normala" portioner, (vad nu en normal portion är?? finns det någon med bulimi/ätstörning av något slag som vet det? eller är vi alla för djupt ner i ätstörningens labyrinter). Hur som helst, jag har på något sätt insett att jag aldrig kommer bli helt frisk. Det är så sorgligt att säga det men den period av mitt liv jag minns med mest glädje var den där tunna, underviktiga perioden då jag var smal som en sticka...eller gladaste, men...då jag hade allt under KONTROLL. Då jag åt exakt samma sak varje dag, för då kunde jag liksom fokusera på andra saker än vad jag skulle hetsäta härnäst. Någon som känner igen sig? Perioderna av svält = kontroll, vilket är något jag undermedvetet strävar efter. Perioderna av hetsätning = en känsla av total hjälplöshet, och äckel inför min egen individ då jag isolerar mig från vänner, familj och aktiviteter. Missar delar av livet. När jag svälter är det enklare på något vis, för då peppar jag mig själv och blir stolt när jag låtit bli att äta.


Kan go on for ages om denna tragik. Fortsätter nog i ett annat inlägg för nu ska jag iväg och träna. Yes, you heard me. Har lagt på mig ca 8 kg de senaste månaderna...många nätter av hetsätning och tillslut däckande i sängen bland godispapper och chipspåsar, allt för att fylla tomrummet i själen. Nu ska jag komma i form och bli stark igen. Jag önskar såklart mest av allt att jag bara var NÖJD med min kropp som den är och att jag kunde äta normala portioner och vara nöjd med det. Men har så jävla svårt att se mig själv äta en portion mat och vara nöjd med det sen, antingen är det liksom för mycket eller inget alls eller mycket litet.


Än så länge idag....

Otaliga koppar kaffe med mjölk, 50 kalorier

1 ägg 1 tomat....ja vad blir det, 100 kalorier kanske? Nej mer. 120 säger vi.



170 kalorier so far alltså. Men mer kommer det bli för ska äta middag med kompisar.
Later!

i did it......

......jag åt upp hela paketet. och inte bara det. utan massa andra saker. kan inte skriva ner allt här för då kommer jag inte kunna somna. vi låtsas som inget har hänt och så sover vi och tar ny dag imorgon som så många gånger förut, ok? ses, hejdå.

IDAG..än så länge

FRUKOST......Havregrynsgröt m linfrö och lättmjölk 150 kcal (eller är det mer?? nojjar)
Kaffe med mjölk på jobbet.....kanske 50 totalt?
LUNCH.....här spårar det ur. jag går på salladsbuffé och ÖSER över dressing...så kanske 700 kcal?? kan det vara så illa......äpple och 2 digestivekex på det + 150 kcal
MIDDAG.......2 rivna morötter 1 tomat 3 riskakor 50+20+90 ...160 kcal
+ mjölk i otaliga kaffekoppar + 50
Jag kör ofta överslagsräkning...till min nackdel. Så jag ska få mer ångest och SLUTA ÄTA.
Ok, vad har vi idag då? 1210?????? och jag sitter här och överväger att hetsäta upp sista riskakorna. FY MIG!!!

MATDAGBOK

IDAG gäller det......så jävla många gånger jag börjat om på nytt, bestämt mig. Nu för i helvete

Frukost
Havregrynsgröt med mjölk, 1 matsked linfrön 150 kalorier (eller? om någon vet exakt antal skriv gärna)
3 koppar kaffe med lite mjölk mjölken 50 kalorier sammanlagt kanske.....
1 "kaka" från en på jobbet (fan!!!!! kunde inte säga nej)  120 kalorier
Mellanmål
1 riskaka 29 kalorier
1 stekt ägg 80 kalorier
1/2 tomat ingen aning...20?
Middag
3 riskakor 29x3=typ 90 kalorier
1 skål buljongsoppa 40 kalorier
1 1/2 riven morot 30 kalorier
TOTALT: 610 kalorier + 20 för mjölk som jag tog till mitt kvällskaffe
630 kalorier alltså. Puh. Det är nog det minsta jag ätit på 3 månader?? Har alltid slutat i mer eller mindre hets.
Och så var jag och tränade, så gjorde kanske av med 200 kalorier där. Man gör alltid av med mindre än vad man tror tyvärr......
430 kalorier då?
FAN måste skärpa mig imorgon också....klarar inte av att falla tillbaks igen. Nu jävlar alltså....måste vara smal till jul iaf.
Godnatt. det kurrar i magen och jag hoppas jag kommer kunna somna.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0